Leerlingen Jack, Joris en Floortje van Hubertus & Berkhoff vormden een topteam tijdens de regiofinale van de Culinaire Vakwedstrijden 2025. Zo sleepte Floortje met haar vaardigheden de eerste plaats in de wacht bij het onderdeel serveren. Kookteam Jack en Joris bemachtigde de tweede plaats in deze regiofinale.
Uitslag
Op woensdag 12 maart 2025 werden de regionale, Noord-Hollandse, finales van de Culinaire Vakwedstrijden voor vmbo-scholen gehouden bij het Van der Meij College in Alkmaar. Zeven scholenteams met koks en gastheren en -vrouwen deden daar aan mee. Na een spannende strijd werden de winnaars bekend gemaakt door de vakjury. Bij het onderdeel serveren heeft onze gastvrouw Floortje beslag gelegd op de eerste plek en bij het koken was de tweede plaats voor ons kookteam Jack en Joris.
Wedstrijdonderdelen
Ieder wedstrijdteam bestond uit drie leerlingen; twee koks en een gastheer/gastvrouw. De koks verzorgden een vier gangenmenu voor zes personen: één voor de jury, één voor de showtafel en vier voor genodigden. De gastheer/gastvrouw van het team trof hiervoor de juiste voorbereidingen (denk aan de mise an place) en serveerde het menu aan de gasten. Ook moest zij een mocktail bereiden als aperitief bij de amuse.
Vakkundige jury
De vmbo-leerlingen zijn tijdens de regiofinale beoordeeld door een vakkundige vakjury die bestond uit Nadine Grosz, Willem Himmelreich, Anouk de Jong en Ferhat. Ze beoordeelden de kookteams onder andere op kooktechniek(en), kennis, smaak en hygiëne. De gastheren en -vrouwen werden tijdens de bediening beoordeeld op techniek, kennis en gastvrouw-/gastheerschap.
Prijzen
Floortje mag zich een jaar lang ‘beste gastvrouw’ van Noord-Holland noemen en mocht de beker in ontvangst nemen. Ook waren er bekers voor Jack en Joris. Deze drie toppers gaan zich opmaken voor de landelijke finale op donderdag 3 april bij het François Vatel vmbo in Den Haag. Wij wensen hen alvast veel succes!
Op de 1e foto: Jack, meneer De Haan, Floortje, meneer Bayens en Joris.
Op de 2e foto: alle deelnemers aan de regiofinale.