Welkom groep 8'ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze en de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school organiseren we (online) open dagen. 

open dagen 2023
  • Open avond: donderdag 26 januari, 17.30 – 20.00 uur
  • Open avond: dinsdag 14 februari, 17.30 – 20.00 uur

Aanmelden
Wil je volgend schooljaar naar de Hubertus & Berkhoff? Super! Check nog even de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina.

Vragen
Heb je nog vragen? Bel ons via (020) 579 71 90. We beantwoorden je vragen graag.

Meer informatie

Benieuwd naar het ondersteuningsaanbod van onze school. Je vindt deze op de pagina Ondersteuning. Op schoolkeuze020.nl lees je alles over de overstap van groep 8 naar een VO-school.

Meld je hier aan voor de open dagen!

Blogs van leerlingen

Hieronder kun je in de blogjes leuke verhalen lezen over de school die door onze leerlingen zelf zijn geschreven. Elk jaar bestaat de redactie uit andere leerlingen. Van de redactie van dit jaar zie je hieronder de foto's en/of namen.
Image

Danilo

Image

India

Image

Sara

Image

India

Image

Danilo

Image
Sara

Top-kookklas met
Onno Kokmeijer

Koken onder leiding van een
2 sterren Michelin kok...

Onder leiding van 2 sterren Michelin kok Onno Kokmeijer een fantastisch diner bereiden, die eer hadden de leerlingen van de Top-kookklas. De lekkerste gerechten werden bereid en als ware kunstwerkjes uitgeserveerd aan tafel.
Ondertussen leerden de leerlingen van de Top-gastheer/-vrouwklas  van alles over wijn/spijs-combinaties van sommelier Frederique Besuijen.
En die combinatie leverde een TOP-diner op! Check dit filmpje.

Learn More

Het begin

Op de middelbare school...

We begonnen op school met een kennismakingsdag. Zo leer je je nieuwe klasgenoten beter kennen. Op die dag doe je veel kennismakingsspelletjes. Daarna begint de eerste schoolweek. Dat was spannend, maar uiteindelijk ook heel leuk. Je voelt je snel thuis op school. De docenten helpen je goed met je werk. Ze leggen goed uit. In de tweede week zijn we op kamp geweest. Daar deden we leuke activiteiten. De school besteedt veel aandacht aan dat je je op je gemak voelt. Het is een fijne school.

India

Learn More

Salade maken

Hoe de kookles gaat...

Bij koken moet je eerst je kokskleding aantrekken. Daarna krijg je uitleg over de les en wat je die les gaat maken. Laatst hebben we een salade gemaakt en we moesten de salade ook netjes opmaken op een bord. Het was een salade met wortel, prei, appel, aardappels, uien, knoflook en paprika. We kregen nog extra uitleg over hoe je je mes vast moet houden om goed te kunnen snijden. We werken meestal in tweetallen. Dat is gezellig en je leert goed samenwerken.

Danilo

Learn More

Verschillen met de basisschool

Docenten, vakken en Magister...

Het grote verschil met de basisschool is, dat je hier verschillende docenten hebt, meer vakken en je gebruikt Magister. Magister is een app en daarin zie je je rooster, dus welk vak je hoe laat en waar hebt. Ook komen je cijfers daarin en je ziet je afwezigheid en berichten die docenten naar je sturen. Soms staan er ook mededelingen en opdrachten in Magister.
Verder heb je veel nieuwe vakken, zoals wiskunde, Duits, koken en bakken.

India

Learn More

Lunch en diner

Ons eigen lesrestaurant...

We hebben een restaurant in de school. Het restaurant heet Délicieux. Hier kunnen gasten van buiten de school lunchen of dineren. Ook komen er vaak ouders langs van de leerlingen die moeten serveren. De leerlingen maken het eten en serveren het eten. Het menu wordt regelmatig aangepast, zodat er telkens weer iets anders op het menu staat. Als je in het restaurant wil komen eten, moet je wel een reservering maken. Het ziet er chique uit in het restaurant. Hopelijk zie ik je daar een keer!

Lila

Learn More

Bakken

Nieuwe recepten proberen...

Ik vind bakken het leukste vak op school, want ik hou er van om nieuwe recepten te leren. Ook is het leuk om tijdens het bakken echt met je handen bezig te zijn. Dat geeft een beetje afleiding van de vakken waar je je echt goed op moet concentreren. Als je bakles hebt, dan moet je je eerst omkleden. Je moet een kokspak aan en dan gaat de les beginnen. Vaak heeft de meester alles al klaargelegd. Hij benoemt alle ingrediënten en vertelt wat we gaan maken en hoe dat moet. Laatst maakten we een appelkruimeltaart. Dan maak je eerst het deeg en leer je hoe je de kruimels moet maken. Als de taarten in de oven gaan, ruikt het heel lekker!

Sara

Learn More

Met plezier naar school

De lekkerste school van Nederland...

In ons schoolgebouw hangt echt een gezellige sfeer. De lokalen zijn heel mooi en er is ook een dakterras. We hebben een gezellig restaurant waar mensen komen eten en een Grand Café waar mensen uit de buurt dingen kunnen kopen die we zelf gemaakt hebben. Je leert hier echt superveel, bijvoorbeeld koken en bakken daar kan je je creativiteit goed kwijt. Maar ook serveren, dat vinden we echt leuk om te doen. Leraren en leerlingen hebben goed contact, je hebt veel vrienden en iedereen heeft respect voor elkaar. De lessen zijn goed met veel praktijk en er zijn aardige docenten die je goed helpen.

Van de redactie

Learn More

Tweetalig onderwijs (TTO)

Anglia-examen...

Als je TTO (tweetalig onderwijs) doet, dan krijg je in de derde klas een Anglia-examen. Dat is een wereldwijd examen voor de Engelse taal. Je oefent in het hele jaar aan het examen. In de toets zit grammatica, schrijfopdrachten en luisteropdrachten. De toetsen worden opgestuurd naar Engeland en daar kijken ze het na. Het duurt dan een tijdje voordat de uitslagen binnen zijn, maar die krijg je dan wel voor de zomervakantie. Vorig jaar is iedereen geslaagd! Je kunt dit Anglia-examen op vijf verschillende niveaus doen. Jouw niveau wordt aan het begin van het jaar bepaald, maar je kunt ook voor het examen nog naar een niveau hoger of lager.

Lila

Learn More

Iedereen is anders

Docenten...

Elke docent is anders en elke docent geeft anders les. Je gaat ze allemaal leren kennen en dan krijg je een band met de docenten. Bij sommige docenten mag je soms iets eten of drinken en bij anderen moet je goed stil zitten en opletten. Dat is bij elke docent anders, maar dat merk je vanzelf. Je mentor is ook een docent van school en een soort van je beste vriend van het jaar. Je moet je mentor vertrouwen en met alles wat er is, kun je bij je mentor terecht. Je mentor gaat je begeleiden door het jaar en je met alles helpen.

Hamza

Learn More

De school in beeld

Filmpjes...

We hebben een aantal filmpjes gemaakt waarin we je de school laten zien en waarin meer informatie gegeven wordt over onder andere tweetalig onderwijs, de gemengde leerweg en de zorg op onze school. Bekijk de filmpjes hier:

Filmpje Speurders van A'dam
Filmpje Rondleiding door de school
Filmpje Tweetalig Onderwijs (TTO)
Filmpje Gemengde leerweg (GL)
Filmpje Zorg op onze school
Filmpje Remedial teacher (RT)
Filmpje Top-kookklas Lucas Rive
Filmpje Zichtbaar de lekkerste school

Heb je na het bekijken van de filmpjes nog vragen stuur, dan een mailtje naar info@hubertusberkhoff.vova.nl

Van de redactie

Learn More

Bakken

Een herfsttaart maken...

Bakken heb ik drie uur in de week en ik vind het heel leuk. We bakken hele lekkere dingen, zoals koekjes en taart. Gisteren hebben we een herfsttaart gemaakt van een soort luchtige cake. Die moesten we twee keer doorsnijden en tussen de lagen moesten we jam en botercrème smeren. Daarvan moet je ook altijd eerst een beetje proeven, zodat je weet hoe het smaakt. Vervolgens moesten we de taart bekleden met marsepein en versieren met marsepeinen decoraties. De taart was mooi én superlekker!

Caline

Learn More

Koken

Basiskennis...

Koken vind ik heel leuk, want je leert veel basiskennis en snijtechnieken. Het belangrijkste wat je direct in de eerste klas gaat leren is:

Bruinoise: Evenwijdige blokjes

Julienne: Dunne reepjes

Roux: 50 gram boter en 60 gram patentbloem

Blancheren: kort koken en koud spoelen, beetgaar maken

Mireroix: wortel, prei, ui en knolselderij met specerijen, dit aanzetten/smoren (voor gebonden soepen en sauzen)

Dit zijn de basistermen die je uit je hoofd moet weten.

Hamza

Learn More

Hart voor horeca

Een eigen restaurant...

Later wil ik graag in de horeca gaan werken, dat weet ik nu al. Mijn ouders hebben een eigen restaurant, Chez Etienne. Mijn moeder is daar sommelier en mijn vader kok. Daar help ik regelmatig mee in de keuken. Dat vind ik superleuk! Iemand van de bediening zat hier vroeger op school en zij zei dat dit een leuke school is en echt iets voor mij. Ik ben hier toen met mijn moeder gaan kijken en we waren allebei direct heel enthousiast. Het is een fijne school. Het leukste vind ik de vakken koken en bakken.

Caline

Learn More

Gemengde leerweg

Extra uitdaging...

Wij doen allebei de gemengde leerweg op school. Hamza: "Ik wilde me niet persé focussen op tweetalig onderwijs, wat je hier kan kiezen, maar wel iets meer doen en daarom heb ik voor gl gekozen." Caline: "Ik had een vmbo-t advies en ik wilde graag naar deze school. Daarom heb ik voor de gemengde leerweg (gl) gekozen, voor net een beetje meer uitdaging. Bij gl krijg je de theorievakken op mavoniveau. Omdat ik gl doe, verwachten de docenten ook meer van mij. Er wordt meer op je gelet, zodat je bij alles echt goed je best doet."

Hamza en Caline

Learn More

Leuke sfeer op school

Kom naar een open dag...

Er is een leuke sfeer op de Hubertus en Berkhoff en er zijn veel leuke leraren met passie voor hun vak. En dit is een school waar je echt kan doen waar je goed in bent. Je kan horeca , bakken en recreatie leren. De school heeft bakkerijen, keukens, een lesrestaurant en een Grand Café waar je kan oefenen in de praktijk. In het restaurant en Grand Café komen echte gasten van buitenaf. Nu heb je een beetje een beeld hoe onze school eruit ziet, maar het allerbest is om het met eigen ogen te zien. Zie ik je op een open dag?

Sonny

Learn More

Top-gastheer-/ gastvrouwklas

Flamberen, trancheren en fileren...

De Top-gastheer-/gastvrouwklas is een masterclass waar je je gaat verdiepen in het vak serveren. Deze masterclass duurt een schooljaar en is na schooltijd. Je krijgt verschillende workshops aangeboden. Je krijgt bijvoorbeeld een workshops flamberen, trancheren en fileren, latte art, kaas proeven en een wijnproeverij. Mijn ervaring met deze masterclass is dat het superleuk, gezellig en leerzaam is. Je moet het wel echt leuk vinden, want je doet dit in je vrije tijd. De klas is ook beperkt, want er is maar één klas. Je moet er dus wel zin in hebben. Voor de Top-gastheer-/gastvrouwklas kun je je inschrijven in de vierde klas. Als er nog plekken vrij zijn, kunnen ook leerlingen uit de derde klas meedoen.

Donna

Learn More

Koffietjes maken

Stageperiode...

Laatst heb ik mijn eerste stageperiode gehad. Ik liep stage in het Grand Café van school, want dat vond ik zelf het leukste. Op maandag kreeg ik de eerste paar uren veel informatie over hoe alles werkt. Daarna gaat het Grand Café open en dan ga je echte gasten helpen. Je krijgt ook een blouse en een schort met het logo van het Grand Café er op. Je leert bijvoorbeeld hoe je verschillende koffies kan maken, hoe je netjes de telefoon opneemt en uiteraard leer je goed omgaan met de gasten. Ik heb een hele leuke week gehad!

Donna

Learn More

Mediator

Luisteren en bemiddelen...

Een mediator is een leerling uit de derde of vierde klas. Als je een mediator bent, help je de mentor met een eerste klas. Als een leerling ruzie heeft en die persoon wil liever niet naar de mentor, dan kan die leerling ook naar de mediator gaan. De mentor kiest twee leerlingen uit de klas en vraagt of zij mediator willen worden. Ik ben dus door mijn mentor gevraagd om mediator te worden en ik vind het heel leuk. Ik krijg vier keer een cursus en na die cursus ben ik officieel een mediator.

Donna

Learn More

Loopbaanbegeleiding

LOB...

Wat is LOB? Met LOB krijg je van alles te horen over wat je in de toekomst kunt doen. Denk aan een vervolgopleiding en welke richting. JE wordt dus geïnformeerd over wat je na de vierde klas kunt gaan doen. Zo denk je ook alvast goed na over wat je zelf wil. Pas in de tweede krijg je LOB. Dan heb je het dus gezamenlijk over wt je wilt worden en wat je daarvoor moet doen of weten. Zo kun je een goede vervolgopleiding kiezen.

Lila

Learn More

Koekjes en een lunch

Naar je oude basisschool...

Halverwege het schooljaar mag je met zelfgemaakte koekjes naar je oude basisschool om te vertellen wat je in het afgelopen half jaar al geleerd hebt. Ook mag je twee docenten uitnodigen om te komen lunchen. Dan maak jij speciaal voor hun een driegangenlunch, die jij dan ook mag serveren. Zo zie je je oude leerkracht weer en kan je anderen laten genieten van de baksels die jij maakt. En daar draait het om!

Owen

Learn More

Schaatsen, Walibi en schouwburg

Uitjes...

Natuurlijk werk je niet alleen maar op school. We doen ook leuke dingen en maken gezellige uitjes. Als de kerstvakantie bijna begint, gaan de eerste en tweede klassers schaatsen bij de Jaap Edenbaan. En aan het einde van het eerste schooljaar gaan alle leerlingen van het eerste jaar een dagje naar Walibi. En met kunst gaan alle tweede klassers een keer naar de Stadsschouwburg in Amsterdam. Superleuk!

Donna

Learn More

Waarom de Hubertus & Berkhoff?

Ik hou van bakken...

Ik heb voor de Hubertus & Berkhoff gekozen omdat ik mijn moeder vroeger altijd al hielp in de keuken. Ik vond het leuk om samen te koken, te bakken en taarten te maken. Daarom heb ik ook voor deze school gekozen. En ook omdat er al familieleden van mij op deze school gezeten hebben en zij waren heel enthousiast over de school. Tot nu toe vind ik echt alles wat ik hier op school geleerd heb, echt leuk.

Hamza

Learn More

Broodjes en meer

Kantine...

Wij hebben op school twee kantines. De broodjes zijn niet superluxe, maar kunnen ermee door. Mijn favoriete broodjes zijn: een hotdog en een broodje kroket (maar kroketten zijn er alleen op vrijdag). De bovenste kantine is alleen voor de eerste klassen en de kantine beneden voor alle andere klassen. De dingen die je in de kantine kunt kopen, worden voor de helft gemaakt door de leerlingen die stagelopen bij de kantine. De andere helft wordt gemaakt door de leerlingen die bijvoorbeeld koken of bakken hebben. Het eten is vanaf ongeveer €0,50 tot €2,00. En we hebben ook twee drankautomaten waar je frisdrank kunt halen.

Isabella

Learn More

Kamp

Je leert elkaar goed kennen...

In de eerste klas ga je op kennismakingskamp. Daar doe je heel veel spelletjes, zodat je elkaar goed leert kennen. Ook is er een bonte avond en een nachtspel. Het nachtspel vond ik het leukste. Het nachtspel was ’s avonds laat in het bos. De leerlingen moesten nepgeld smokkelen van de ene kant naar de andere kant in het bos. De docenten waren zogenaamd de politie en je moest dus uit hun handen blijven. Je mocht niet gepakt worden, maar dat was best lastig, want de docenten waren echt heel fanatiek! Ik kroop gewoon in het donker over de grond om niet gezien te worden. Het was echt superleuk!

Lila

Learn More

Ons dakterras

Lekker chillen...

Bij ons op school hebben wij een superkicken dakterras. Daar kun je 's zomers heerlijk zitten om je broodje te eten. Het is de favoriete plek van alle leerlingen. Er staan struiken langs de kant en er staan ook een aantal kruidenbakken. Daar verbouwt de school zelf allerlei heerlijke kruiden, die dan weer in de keuken gebruikt worden. Kortom: het is een heerlijke plek om lekker in de zon te zitten en met je vrienden te chillen in de pauzes.

Owen

Learn More

Kluisjes

Je spullen opbergen...

Wij hebben op school dagkluisjes. Dat betekent dat je één dag een kluisje hebt. Je krijgt aan het begin van het jaar een pas met je naam en foto. Dat pasje gebruik je voor de kluisjes. 
Er wordt gewerkt met dagkluisjes, zodat je elke dag je spullen er weer uit moet halen. Daardoor laat je bijvoorbeeld niet per ongeluk  je kokskleren liggen, die anders enorm zouden gaan stinken... Je mag niet met vieze kleding aankomen in de les, dus daarom moet je altijd alles weer mee naar huis nemen en zorgen dat het weer schoon en netjes is bij je volgende kookles. Als je een keer je kleding bent vergeten, dan kun je kokskleding lenen van school, maar dan moet je wel als borg je pasje die dag inleveren.

Lila

Learn More

Grand Café Sud

Iedereen is welkom in ons Grand Café...

Als je van lekkere dingen houdt dan zit je goed op onze school. Want wij maken elke dag verse koekjes, taartjes, gebak en brood, en die verkopen we in ons Grand Café. Dat wordt helemaal gerund door leerlingen uit de 3e klas. Je kan er ook lunchen. Er is koffie, thee en fris. Iedereen kan hier komen. Medewerkers van bedrijven in de omgeving komen hier koffie drinken in hun pauze.

Anna Christina

Learn More

Stage

Grand Café Sud...

Als je in de tweede zit, ga je een week op stage. Ik zit nu in de derde klas en dan moet je in totaal twee weken op stage. Op dit moment heb ik ook stage. Ik loop nu stage in het Grand Café bij ons op school. Ik moet koffie maken en andere drankje verzorgen. De meeste gasten die naar het Grand Café komen, zijn mensen uit de buurt. Zij kopen dan dingetjes als koekjes, bonbons en brood. Of ze komen even koffie drinken of lunchen.

Isabella

Learn More

TTO

In de vierde naar Engeland...

Op Hubertus & Berkhoff heb je een TTO-klas. TTO staat voor tweetalig onderwijs. Je praat dan bij heel veel vakken in het Engels. Je hebt ook een uur extra Engels per week, waarin je via de computer praat met leerlingen uit het buitenland, die ook met TTO bezig zijn. Wij praten vaak in het Engels met leerlingen uit Denemarken en België. Als je in de TTO-klas zit, krijg je ook een officieel certificaat. Je moet daarvoor in de derde klas het Anglia examen doen. En het allerleukste is dan, dat je in de vierde klas een week naar Engeland gaat, in een gastgezin, om de vier jaar TTO af te sluiten.

Donna

Learn More

Koken, serveren en bakken

Superleuke technieken leren...

Koken
Bij koken leer je de basistechniek van het snijden en het bereiden van producten. Het is super leuk en heel leerzaam.
Serveren
Bij serveren leer je de basistechniek van onderhandse en bovenhandse draagtechniek. Je leert hoe je moet indekken en gasten moet benaderen. Ik vind het zelf een van de leukste dingen om te doen, want je bent in contact met mensen.
Bakken
Bij bakken leer je banket, brood en patisserie maken. Je leert alle basistechnieken en Marcel vindt dit het leukst omdat je heel precies en heel verschillend werkt.

Max

Learn More

Masterclas

Paling en snoekbaars...

We hebben een masterclass gekregen over vis. Dat was heel leuk en lekker, je mocht het zelf opeten. Het was heel leerzaam, hij vertelde over het vangen van vissen en het bereiden. Iedereen was bang voor de vis met een hele grote bek (snoekbaars). Hij liet zien hoe je de vis moet fileren. Daarna mochten we zelf iets maken met paling of snoekbaars. Ik had paling gebakken, met gekookte aardappel en sperziebonen en een botersaus. De meester vond de mijne het lekkerst.

Isabella

Learn More