HBR

HBR, staat voor Horeca, Bakkerij en Recreatie en is een brede opleiding waarin je als leerling te maken krijgt met verschillende onderdelen van de vakken; horeca, bakkerij en recreatie.

Met het profiel HBR kunnen leerlingen veel kanten op. Leerlingen maken kennis met gastheerschap, de bakkerij, de keuken en recreatie. Alle delen uit dit profiel hebben iets met elkaar gemeen, namelijk dienstverlening. Het naar de zin maken van gasten in het restaurant, lekker voor ze koken, de mooiste en lekkerste producten bakken, het regelen van een vakantie of een leuke stedentrip of een ondernemersplan schrijven voor je eigen onderneming.

In ons restaurant “Delicieux” en ons Grand Café Sud ontvangen we dagelijks gasten. De leerlingen koken en serveren een drie -of viergangen menu. In ons Grand Café zijn er tevens diverse bakkerijproducten, zoals taartjes, koekjes en broodjes te koop.

In de eerste en tweede klas staan er 6 uur per week praktijkvakken op het rooster. In de derde klas zijn dat er zelfs dertien en wordt er een examen afgenomen. In klas vier maak je de keuze; koken, serveren, bakken of horeca -breed en ga je veertien uur aan je keuzedelen werken.