Topklas serveren wijn & spijs

Angelique ten Lohuis van Beusekomalgemeen

Maandag 16 januari was de topklas wijn/spijs combinatie.
Frederique van Besuijen, oud leerling van de Berkhoff, sommelier.

Er wordt begonnen met een klein stukje theorie voordat we overgaan tot proven.
om te beginnen moeten de glazen schoon en reukloos zijn om goed te kunnen proeven daarnaast is schoon water erbij om de mond weer te neutraliseren.

Er wordt begonnen met een Kir Royal die alcoholvrij is, dat is een combinatie van mousserende witte wijn en crème de cassis. Nog even een punt van aandacht om goed te kunnen proeven:
eerst kijken, ruiken, proeven en tot slot een conclusie. De smaken die je kunt proeven in de wijn zijn:
zoet, zuur, tannine en alcohol.

Saivignon blanc met rauwe appel en gekarameliseerde appel

Viognier met rauwe zalm en gerookte zalm

Spätburgunder (Pinot Noir)  leverworst en Choriso

Moscato di Asti (dessert wijn) leverworst en citroenrasp

Het is alle leerlingen duidelijk dat het eten een andere smaak geeft aan de wijn, de wijn smaakt beter in combinatie met het “juiste” gerecht

Tot slot wordt er een quiz gehouden en de winnaar krijgt een sommelier mes en een speciale “dop” om mousserende wijn mee af te sluiten na openen.

Het was een smaakvolle en leerzame middag