Winnares titel ‘Beste taartopmaker van Amsterdam’ sprakeloos

Sabine Udotaartopmaakwedstrijd

Woensdag 6 maart streden 10 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 om de titel ‘Beste taartopmaker van Amsterdam’. Winnares Jaimelynn Meerwijk was sprakeloos na haar overwinning. Het enige dat ze met een grote lach op haar gezicht kon zeggen: “Ik heb het met heel veel plezier gedaan!” De wedstrijd werd georganiseerd door onze school en vond plaats in de bakkerij.

Tien finalisten kregen twee uur de tijd om een taartje met een diameter van 15 centimeter te decoreren in het thema ‘Striphelden’. Jaimelynn decoreerde haar taart in stijl van The Incredibles. De jury had veel lovende woorden voor haar creativiteit. Waar Jaimelynn vorig jaar, bij de eerste editie van de wedstrijd ‘Beste taartopmaker van Amsterdam’, tweede werd, sleepte ze nu vol trots de hoofdprijs in de wacht. De tweede en derde prijs werden gewonnen door respectievelijk Floor van Weerdenburg en Floor Mathijsen.

De jury

De jury, bestaande uit topbanketbakker en patissier Cees Holtkamp, patissier Han Le Blanc en Antoinet Poelgeest, beoordeelde de finalisten op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en snelheid.

Finalisten

De tien finalisten zijn winnaars uit de twee voorrondes, die plaatsvonden tijdens onze open avonden op 26 januari en 12 februari jl. In totaal hebben 40 leerlingen van Amsterdamse basisscholen aan deze voorrondes deelgenomen. Het thema voor de decoraties in de voorrondes was ‘De seizoenen’. De wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool werd voor het tweede jaar georganiseerd. Onze school wil kinderen graag enthousiasmeren voor het vakmanschap van het bakkersvak, vandaar de organisatie van deze taartopmaakwedstrijd.

Een uitgebreid fotoverslag van de Taartopmaakwedstrijd 2019 is te vinden op onze fotopagina:

Fotoverslag finalewedstrijd
Fotoverslag voorronde 1
Fotoverslag voorronde 2