Winnaars taartopmaakwedstrijd 2018

Sabine Udotaartopmaakwedstrijd

Hubertus & Berkhoff, dé middelbare school in Amsterdam voor Horeca, Brood & Banket en Recreatie, organiseerde eerder dit jaar voor het eerst de Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd voor groep 7 en 8 leerlingen van de basisschool. Uit de twee voorrondes zijn de beste 10 leerlingen door gegaan naar de finale die gisteren heeft plaats gevonden op ‘De lekkerste school van Nederland’.

Beste taartopmaker van 2018

Vandaag was de finale van de taartopmaakwedstrijd in de bakkerij van de school. Alle 10 de finalisten gingen enthousiast aan de slag. Dit wederom onder begeleiding en toeziend oog van mevrouw Poelgeest voor de mentale support en van top-patissiers de heer Le Blanc en de heer Holtkamp (van de bekendste bakkerij van Amsterdam). De jury lette op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en snelheid. Na een spannend juryberaad werden de winnaars in feestelijke sfeer in de aula bekend gemaakt. Uiteraard kregen alle finalisten een medaille voor hun prachtige creaties en deelname. Het was moeilijk om een keuze te maken maar uiteindelijk zijn geëindigd op de 3e plek Aranka van Velzen, op de 2e plek Jaimelynn Meerwijk en Michelle van Zoomeren op de 1e plek. Naast alle prijzen mocht Michelle de wisselbokaal in ontvangst nemen. Deze drie dames kregen vooral hoge scores op originaliteit, creativiteit en secuur werken. Aranka (groep 8) heeft echt een passie voor bakken, Jaimylynn (groep 7) vond het heel leuk om mee te doen en heeft taarten bakken van haar vader geleerd die oud-leerling is van de school. En winnares Michelle (groep 8) had goed nagedacht over het thema en vindt taarten bakken ook heel leuk. Overigens hebben Michelle en Aranka ervoor gekozen om volgend jaar naar de Hubertus & Berkhoff te gaan. Mooie start dus voor hen!

De wedstrijd

De wedstrijd was bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De deelnemers gingen aan de slag met een taartje van een diameter van 15 cm en gevuld met ‘crème au beurre’. Het ging om een taartenopmaakwedstrijd, dus het taartje werd zo aangeboden dat het klaar was voor de decoratie. De kinderen konden hun eigen creativiteit inzetten op de decoratie met als thema Amsterdam. Er waren materialen aanwezig zijn om de eigen creaties te vervaardigen, maar alles op de taart moest eetbaar zijn. De deelnemers kregen 1,5 uur de tijd om de taarten op te maken. Een aantal redde dit ruim binnen de tijd, voor een aantal anderen werd het krap en dus ook heel spannend.

Waarom deze wedstrijd?

Met een jarenlange traditie als leerschool voor horeca, bakkerij en recreatie noemen wij onszelf ook wel ‘De lekkerste school van Nederland’. Omdat we kinderen heel graag willen enthousiasmeren voor het mooie en creatieve bakkersvak, organiseren we voor het eerst deze speciale Amsterdamse taartopmaakwedstrijd. We hopen dat hiermee een nieuwe traditie is geboren, want vakmanschap staat bij ons centraal.

 

De rest van de foto’s van de finale kun je bekijken in het fotoalbum.