Genieten tijdens de masterclasses

Sabine Udonieuws

Afgelopen dinsdag, 6 oktober, stonden er maar liefst drie masterclasses op het programma. Bij de Top-kookklas werd er gewerkt met kreeft, de Top-patisserieklas ging aan de slag met marsepein en trancheren, fileren en flamberen kwam aan bod in de Top-gastheer/-vrouwklas. Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde dag.

Kreeft

In de Top-kookklas – de tweede alweer van dit schooljaar – gingen de leerlingen samen met chef-kok Jaap Sloof aan de gang met kreeft. Diverse bereidingen werden voorgedaan en besproken met als eindresultaat een heerlijk broodje kreeft. Chef-kok Jaap Sloof kwam met vele levende kreeften binnen wat de nodige verbazing wekte. Elke leerling heeft een kreeft gekookt en verder bereid voor lekkere gerechtjes. Een indrukwekkende masterclass die veel leerlingen niet snel zullen vergeten. Bekijk ook het fotoverslag van de masterclass.

Marsepein

De leerlingen van de Top-patisserieklas gingen aan de slag met marsepein. Een masterclass waarbij ze hebben gewerkt met patissier/kunstenaar Dhr. Meinders. Deze man kan alles met marsepein. Elk willekeurig figuurtje kan hij vormgeven in marsepein. Een waar kunstenaar. De leerlingen leerden van de heer Meinders de fijne kneepjes van het vak. Een inspirerende masterclass voor onze bakkersleerlingen met mooie marsepeinen figuurtjes als resultaat. Bekijk ook het fotoverslag van de masterclass.

Flamberen, fileren en trancheren

Tijdens de eerste Top-gastheer/-vrouwklas van dit schooljaar gingen 15 enthousiaste leerlingen samen met de heer Sneekes en de heer De Groot aan de slag met fileren van vis, trancheren van vlees en flamberen van stroganoffsaus en warme kersen. Mooie tafelbereidingen voor in het restaurant. Na eerst het theoretische gedeelte te hebben aangehoord van dhr. de Groot gingen de leerlingen naar de werkstations. Dhr. Sneekes deed voor hoe je aan tafel een slibtong moet fileren. Daarna mochten de leerlingen zelf aan de gang. Bij het 2e gedeelte kregen de leerlingen les in het aan tafel bereiden van stroganoffsaus. Dhr. De Groot liet zien hoe je dat op sterrenniveau moet doen. Daarna gingen de leerlingen een kipfilet trancheren. Over de getrancheerde kipfilet ging natuurlijk de overheerlijke stroganoffsaus. Dit gerecht mochten de leerlingen lekker opeten. In het laatste deel gingen de leerlingen, kersen flamberen. Bekijk ook het fotoverslag van de masterclass.

Op naar de volgende masterclasses!