Flamberen, fileren en trancheren

Het Schoolvoorbeeldnieuws

Tijdens de eerste Top-gastheer/-vrouwklas van dit schooljaar gingen 14 enthousiaste leerlingen samen met de heer Verhoeven en de heer Kramer aan de slag met fileren van vis, trancheren van vlees en flamberen van Stroganoffsaus en warme kersen.

Mooie tafelbereidingen voor in het restaurant. Na eerst het theoretische gedeelte te hebben aangehoord van dhr. Kramer met ondersteuning van een Power Point gingen de leerlingen naar de werkstations. Dhr. Kramer gaf een instructie hoe je aan tafel een slibtong moet fileren. Daarna mochten de leerlingen zelf aan de gang uiteraard werd deze slibtong ook gegeten/geproefd.

Bij het 2e gedeelte kregen de leerlingen les in het aan tafel bereiden van Stroganoffsaus. Dhr. Kramer liet zien hoe je dat op sterrenniveau moet doen. Ook het trancheren (in mooie gelijke plakken snijden van vlees) kwam aan bod. Daarna gingen de leerlingen zelf aan de slag met de saus en uiteraard ook met het trancheren van het vlees. Ook dit gerecht mochten de leerlingen lekker opeten. In het laatste deel van deze Top-klas gingen de leerlingen, na een demonstratie van Dhr. Verhoeven kersen flamberen.
Alles bij elkaar een mooie, afwisselende en leerzame middag.