Demysha wint 3e editie Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd

Sabine Udotaartopmaakwedstrijd

Gisteren vond de strijd om de titel ‘Beste taartopmaker van Amsterdam’ plaats. In het thema ‘Frankrijk’ moesten de finalisten de jury overtuigen van hun opmaaktalent. Na een spannende finale werd Demysha Grant gekroond tot winnares.

In de bakkerij hadden de 7 finalisten anderhalf uur de tijd om een taartje met een diameter van 15 centimeter te decoreren in het thema ‘Frankrijk’. De spanning was goed te voelen. Nadat iedere kandidaat de kleur van zijn/haar taartje had doorgegeven, konden de kinderen aan de slag. Materialen om decoraties te maken waren aanwezig. Een belangrijke eis in de wedstijd, is dat alles op de taart eetbaar moet zijn.

De jury

De jury, bestaande uit topbanketbakker en patissier Cees Holtkamp, de heer R. Mijnders en mevrouw A. Poelgeest, beoordeelde de finalisten op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en snelheid. Het was een moeilijke taak om uit alle mooie creaties een winnaar te kiezen. Maar ook dit jaar is het de jury gelukt om een top 3 samen te stellen. Demysha Grant werd uitgeroepen als beste taartopmaker van Amsterdam, op de tweede plaats eindigde Pien Visser, gevolgd door Sadie van de Graaf op plek 3.

Finalisten

Helaas was er door ziekte 1 afzegging. Daarom waren er dit jaar niet acht, maar zeven finalisten. Zij waren de winnaars uit twee voorrondes, die plaatsvonden tijdens onze open avonden in januari en februari jl. Het thema voor de decoraties in de voorrondes was ‘Hobby’s’.

Over de wedstrijd

De Amsterdamse Taartopmaakwedstrijd werd voor het derde jaar op rij georganiseerd door onze school en is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De school wil kinderen graag enthousiasmeren voor het vakmanschap van het bakkersvak, vandaar de organisatie van deze taartopmaakwedstrijd.

Prachtige finalecreaties

De top 3 van de editie 2020

Een uitgebreid fotoverslag van de Taartopmaakwedstrijd 2020 is te vinden op onze fotopagina:

Fotoverslag finalewedstrijd
Fotoverslag voorronde 1
Fotoverslag voorronde 2