Menu

volgende paginavorige paginaSchoolgids

 13/35 

3.5 Gezonde school

Rookvrije school
Wij zijn een rookvrije school. Dat betekent dat voor en in het gebouw niet mag worden gerookt. Volgens onderzoek beginnen de meeste mensen met roken in de eerste klas van de middelbare school. Daarom hebben wij als school de intentie om te doen wat we kunnen om dit te voorkomen. We werken hiervoor nauw samen met de GGD en de schoolarts. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij dhr. Molenaar.

Gezonde kantine
Wij vinden dat een school ook een maatschappelijke taak heeft. We willen daarom graag ervoor zorgen dat we in de schoolkantines verantwoord en gezond eten aanbieden. We hebben sinds dit jaar het vignet Gezonde Schoolkantine. Dat houdt onder meer in dat we meer dan 80% gezonde artikelen aanbieden en de keus om gezond te eten vergemakkelijken.

En waarom zouden we hier stoppen? We zijn achter de schermen druk bezig om ervoor te zorgen dat we een Gezonde School worden. Dat betekent dat onze leerlingen gestimuleerd worden om gezond te eten en te drinken en dat allerlei facetten van gezondheid in het curriculum met regelmaat terugkomen. We houden u middels de website en nieuwsbrieven op de hoogte. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij dhr. Molenaar.

Meer informatie over de Gezonde Kantine zijn te vinden op: gezondeschoolkantine.voedingscentrum.nl