Menu

terug naar vorige paginaNieuws

1/57 

Top gastheer/vrouwklas bij de "De Bokkedoorns"


Woensdag 12 juli was het dan zover… op bezoek bij een 2 sterren zaak in de duinen van Noord Holland.
Alle leerlingen weer keurig strak in het pak op weg naar Overveen.
Aldaar worden wij opgewacht door “het team” van de Bokkedoorns, jassen worden netjes aangenomen en we krijgen in de ontvangst ruimte een overheerlijke alcoholvrij cocktail.
Dhr Bruins maître en sommelier die we kennen van de eerder verzorgde Top klas met Lucas Rive vertelt over het bedrijf, zijn eigen ervaringen en alles wat erbij komt kijken om een zaak met 2 Michelin sterren draaiende te houden.
Na het mooie verhaal krijgen we een rondleiding, het terras, restaurant zaal voor partijen, de keuken en de wijnkelder niets wordt overgeslagen.
Wat opvalt zijn de mooi gedekte tafels met tafel zilver, weinig bestek op tafel alles tot in de puntjes verzorgd.
Tot slot krijgen we een demonstratie van het trancheren van kip (het snijden van kip aan tafel). Dhr Bruins geeft tekst en uitleg bij alle handelingen die hij doet.
Sky van Koningshoven gaat ook de uitdaging aan en laat vol enthousiasme zien dat ook hij deze techniek beheerst.

Het was wederom een leerzame en inspirerende middag.

Foto's van dhr. de Groot staan op deze link.